Workshop Stoelyoga in het ReumaCafé

Sfeerverslag Workshop Stoelyoga in het ReumaCafé

 

Maandag 1 november  om 14.00 uur in het ReumaCafè een workshop Stoelyoga. Nieuwsgierig wat dat nou inhield begaf ik mij naar `t Slotje. Hoeveel stoelen moeten nou klaargezet worden? Gaan de mensen komen? Heel wat twijfels maar er waren toch nog zo`n 12 mensen op afgekomen. Sommige zaten vast in de file en kwamen ietsje later dan 14.00 uur, ook de yogaleraar Tim.

 

Nadat iedereen in de kring zat en voorzien was van koffie/thee kon Tim beginnen. Tim stelde zich voor en vroeg een ieder of die wist wat yoga betekent, ooit gedaan had en wat we ons van voorstelde. De meerderheid was nieuwsgierig of Stoelyoga iets voor hen was.

 

Yoga betekent “verbinden”. Zo dat weten we nu. We maakten onze spieren wat warm en brachten als eerste de “Zonnegroet” , heel belangrijk in de yoga want dat is het begin van de dag. De zon die vroeg in de ochtend opkomt.

 

Tim gaf een uur lang een hele fijne les met op de achtergrond rustige muziek en een kaars in het midden van de kring ( kon je focussen op het vlammetje) , eerst inspannend en daarna ontspannend, luisterend naar je ademhaling en afdalend naar je binnenste.

 

Kortom er werd hard gewerkt , we kregen het warm van. Niemand is tussendoor weggegaan dus Tim je hebt het goed gedaan. Om 15.30 uur was de les voorbij. Sommige moesten weg.

 

Na even geholpen te hebben met de tafels en stoelen terug op hun plaats te zetten , ging ik moe en zeer relaxed naar huis. Missie geslaagd. Misschien is dit  een goede beweegactiviteit voor de Reumaverenging regio Eindhoven.

Groetjes en tot ziens op de volgende ReumaCafè.

Florian Schouten

 

Tim vertelde dat hij elke week Stoelyoga bij Vitalis Engelsbergen geeft.

Maria van Bourgondiëlaan 8

11:00 – 12:00

 

Je kan meedoen, eerst even telefonisch bij hem melden.

Meer info :

Tim Walraven

yogadocent | 0620002326 | janayoga.nl ( dit is zijn website voor degene die meer willen weten)

 

Mocht je nog wat meer willen oefenen , hij heeft ook een YouTube filmpje.

Video Stoelyoga Jana Yoga