Van Gerwen en Munckhof tours

logo van Gerwen MunckhofRegelmatig gaan we met de reumavereniging op reis met de bus. Een leuk reisje of naar Arcen. Het lijkt heel gewoon maar er komt heel wat bij kijken.

 

Het begint met een plan

Allereerst wordt er een plan bedacht. Waar willen we heen en is het geschikt voor onze deelnemers met rollators, rolstoelen en kleine opvouwbare lichtgewicht scootmobiels. Normale scootmobiels zijn niet toegestaan in de bus. Daarna wordt dit plan besproken met busmaatschappij Munckhof Tours. Er wordt bekeken of alle wensen kunnen uitkomen. De reis, koffie met gebak, het betreffende hoofddoel en daarna weer met de bus naar een restaurant dat rekening houdt met alle dieetwensen. Hoeveel mensen denken we dat er mee zullen gaan die dag. Dan worden de wensen en mogelijkheden op een rij gezet, de prijs wordt bepaald en de beschikbaarheid van een bus met chauffeur voor deze dag. Vaak moeten er nog stoelen worden uitgehaald vanwege de rolstoelgebruikers. En deze stoelen moeten aan het einde van de dag, door de chauffeur weer worden teruggezet voor de volgende reis. Veel planning voor de busmaatschappij.

 

De volgende stap

Er wordt door de reumavereniging een uitnodiging gemaakt en verstuurd met antwoordstrook. En daarna kunnen we bekijken of er voldoende deelnemers zijn voor deze reis. Meestal is dat wel het geval. Al zijn er wel veel minder deelnemers dan een aantal jaren geleden. Dit kan liggen aan de prijsstijging of aan de gezondheid en leeftijd van onze leden. We kunnen dan ook niet zonder onze adverteerders.

 

Afspraak

Altijd wordt er bekeken dat er kwaliteit wordt geleverd in de restaurants en dat de prijs redelijk blijft. Dat gaat in goede samenwerking tussen onze voorzitter Inge Beekmans en de heer Tops van de busmaatschappij. Al kan er wel eens iets anders lopen dan verwacht, we kijken toch altijd met plezier terug op de gemaakte reizen.

 

Naamsverandering

Busmaatschappij Munckhof Tours krijgt een naamsverandering; het wordt Van Gerwen Munckhof Tours B.V., ze zijn gevestigd aan de Provincaleweg 27 in Veldhoven. Omdat beide busmaatschappijen al jaren samenwerken, bundelen zij hun krachten en zijn ze in staat om een betere dienstverlening op maat te bieden. Van Gerwen is sinds 1934 een familiebedrijf en is groot geworden door schoolreizen, evenementen en heeft vijf dubbeldeksbussen. En goede service natuurlijk. Munckhof Tours, ook een familiebedrijf, is meer bekend bij het zakelijk verkeer, zoals DAF, ASML en als Vip vervoer. De heer Tops is eigenaar van Munckof Tours maar heeft vroeger ook lang bij van Gerwen gewerkt.

 

Samenwerking
Deze samenwerking moet er voor zorgen dat er beter kan worden ingespeeld op de wensen van de klanten. Er zijn touringcars met diverse afmetingen en uitvoeringen. “Daarbij voldoen zowel het wagenpark als onze chauffeurs aan de strengste eisen. Niet voor niets zijn we erkend door de Stichting Keurmerk Touringcarbedrijf, lid van Nederlands Vervoer en ISO 9001. De vele mogelijkheden, het comfort en de moderne faciliteiten, zijn zowel voor de particuliere als zakelijke markt, uniek in de regio,” aldus de heren Tops en van Gerwen. Kijk op www.vangerwenmunckhof.nl

 

Nieuw uitstapje

Ook dit jaar verheugen we ons weer op het busuitstapje. Het betekent veel voor mensen met een vorm van reuma. We zijn er even uit en onder lotgenoten. Dat geeft een extra band en kunnen we er weer een tijdje tegen. Dus kijken weer met spanning uit naar het volgende uitstapje ! De heer Tops wil ik bedanken voor het kijkje achter de schermen bij de busmaatschappij, veel succes gewenst met Van Gerwen Munckhof Tours B.V.

Yvonne Arts