Thermae Son


 

 

 

Op bezoek bij Thermae Son, Welness & Health resort, sport en zwembad

 

Deze keer gaan we met zijn tweeën op bezoek, omdat Corry in de toekomst wil helpen met de rubriek ‘Op bezoek bij’. We hebben afgesproken met Simone van de Berk en Wendy Bekkers. We worden vriendelijk ontvangen in een mooie hal. Het blijkt onlangs allemaal vernieuwd te zijn. En we zijn extra vroeg, zodat we, voordat de drukte losbarst een rondleiding kunnen krijgen. Simone is bewegingsagoog teamleidster zwembad. Wendy verzorgt de Marketing.

 

We komen er al snel achter dat Thermae Son meer is dan een Wellness & Health resort. De sauna was 35 jaar geleden een idee van de eigenaar. Hij kwam op het idee tijdens een vakantie in Oostenrijk in 1984 en begon in Son een Thermen en Beauty centrum. De eerste sauna in Nederland wordt gezegd. Ondertussen is het uitgebreid met een Sportafdeling, een Brasserie en een zwembad. Wendy neemt ons eerst mee naar de Sauna, werkelijk heel verrassend. Met diverse warmte temperaturen in sauna cabines, stoomcabine etc., voetenbaden en binnen- en buitenzwembad. Een mooie tuin, in een bosrijke omgeving, om af te koelen en te ontspannen. En een infrarood cabine.

Weer binnen zien we diverse mogelijkheden voor massages, gegeven door gediplomeerde en ervaren masseurs. Er wordt bijvoorbeeld Andullatietherapie gegeven, zeer geschikt voor mensen met reuma, fibromyalgie, artrose, hernia, spierkrampen, chronisch vermoeidheidssyndroom en migraine. Op de Beauty afdeling zijn diverse behandelingen en arrangementen mogelijk. Inclusief overnachten in een B&B of hotel in de buurt. Maar ook voor een losse behandeling kan je er terecht. Een winkel verkoopt Beauty producten. Verder is er een assortiment kleding te koop van ”de zusjes”, dochters van eigenaar, de heer Wim van Santvoort.

 

Onze aandacht gaat vooral uit naar het zwembad en wel het Instructiebad met temperatuur van 30 graden. Er begint juist een beweeggroep en het gaat er prettig aan toe. Simone vertelt dat er groepen zijn die geschikt zijn voor mensen met reuma en 55 + zoals Aqua gym, of Bewegen Onder Begeleiding, aangepast aan motorische mogelijkheden. Het zwembad is dagelijks open, voor informatie verwijst Simone ons naar de website: www.zwembadson.nl.

 

Op de bovenverdieping is een groot sportcentrum met diverse apparaten om aan je conditie te werken. Ook hier is professionele begeleiding bij. En een personal training/Coaching is mogelijk. Op de begane grond is kinderopvang aanwezig.

Sinds 1 oktober 2019 is in een zaal Gym 55+ Bewegen onder Begeleiding gestart. Nieuw is een “proefabonnement” bij Thermae sport en Zwembad Son. Twee weken diverse takken van sport en zwembad uitproberen voor € 17,50. Dit bedrag krijg je terug bij het afsluiten van een nieuw abonnement. Op de website en in de folder vind je alle mogelijkheden en het rooster. Verder zitten onder hetzelfde dak nog een aantal aanvullende Medische Health specialisten, zoals een Voedingscoach, Osteopathie, Fysiotherapie, Podotherapie en Personal Training. Weer beneden nemen we een kijkje in de Brasserie en vergaderzalen. Het is een ideale omgeving voor groepsbijeenkomsten.

 

Wij hebben heel wat gezien en zijn onder de indruk van de mogelijkheden bij Thermae Son. Te vinden aan de Thermaelaan 2, 5691 PM Son en Breugel. Telefoon: 0499 476383. Er is een ruime parkeerplaats en openbaar vervoer (Planetenlaan).  Voor meer informatie: www.thermaeson.nl. Met een stapeltje folders om ons van meer informatie te voorzien, vertrekken we richting de computer om dit verslag te maken.

 

Corry Huffenreuter en Yvonne Arts