Scootmobielspecialist Eindhoven
In de ruime showroom van de Scootmobielspecialist word ik hartelijk ontvangen en krijg veel uitleg van de bedrijfsleider Marcus Brekelmans over Scootmobiels. En dat is heel veel informatie voor iemand die er nooit mee te maken heeft gehad. Maar het wordt al snel duidelijk dat er veel verschillen zijn.
Voor ieder wat wils
Er zijn veel merken, zoals: Quingo, Life&Mobility, Handicare, Afkim, Sterling, Wheelbase, Pride en Shoprider. Deze scootmobiels onderscheiden zich in design, productontwikkeling, innovatie en kwaliteit. Waarvoor wil je de Scootmobiel gebruiken: in huis, korte stukjes of toertochten. In ieder geval is er voor iedereen wat wils. Van rond de € 800,00 tot € 8.000,00 zijn er Scootmobiels te koop. En zelfs 2e hands die wat goedkoper zijn. Veiligheid, betrouwbaarheid, wendbaarheid en comfort, 3, 4 of 5 wielen, dat alles komt aan bod.
De showroom en werkplaats
In de showroom zijn alle merken vertegenwoordigd, ook is inruil mogelijk. Er is een eigen werkplaats en servicedienst die bij de mensen thuiskomt, indien nodig. Het bedrijf is 7 jaar geleden overgenomen door de heer Moolenaar, die heeft het tot de Scootmobielspecialist gemaakt. En 6 jaar geleden is er het alleenrecht van Quingo (5 wielen) in de Benelux verkregen.
Advies ergotherapeut
Wanneer een scootmobiel? Als u niet meer zo mobiel bent is het mogelijk, boven 16 jaar, een scootmobiel te rijden. En natuurlijk moet het mogelijk zijn om aan het verkeer deel te nemen. Soms is het nodig om het advies van een ergotherapeut in te roepen. Er wordt dan gezamenlijk bekeken welke aanpassingen kunnen worden aangebracht. Via het WMO kunt u een PGB aanvragen, dit is een geldbedrag waarmee u zelf kunt kiezen waar en wat voor scootmobiel u aanschaft. De scootmobielspecialist kan u helpen met de aanvraag van een PGB. Ook wordt u geholpen met de aanvraag voor de verzekering (bij Reaal). Een scootmobiel moet namelijk minimaal WA verzekerd zijn.
Keuze van modellen
Voor iedereen wordt ruim de tijd genomen om te bekijken wat er bij iemand past. Je koopt een scootmobiel niet zo vaak, soms maar eens in je leven. In de showroom krijgen de bezoekers een duidelijk beeld wat er zoal verkrijgbaar is op scootmobielgebied. Je koopt hier een stukje onafhankelijkheid. Zo zijn er driewielers die vanwege hun korte draaicirkel handzaam zijn. Voor thuis of boodschappen doen.
Toertochten maken
Er zijn modellen die compact en gemakkelijk uitneembaar zijn, zodat ze in de kofferbak van een auto passen. Zo kunt u eens mee met je (klein)kinderen naar bijvoorbeeld de Efteling. Het bereik hangt af van de accu. De vierwielige scootmobiel, 2 wielen voor en 2 wielen achter, is veel stabieler. Mensen voelen zich hier veel veiliger op, zeker met een hogere snelheid. Deze heeft wel een grotere draaicirkel nodig waardoor de scootmobiel niet zo wendbaar is. En de beenruimte is daardoor wat beperkter. Mensen ervaren deze scootmobiels als positief. Je kunt er gemakkelijk toertochten mee maken, b.v. met de Scootmobielclub.
Scootmobiel met 5 wielen
Nieuw zijn de scootmobiels met 5 wielen, deze hebben 2 wielen achter en 3 wielen voor. Deze hebben het voordeel van de beide andere types. Het merk Quingo is toonaangevend op dit gebied. Quingo: is het paradepaardje onder de scootmobiels. Het 5de Wiel is Importeur van dit merk. Er zijn 6 modellen, allen zeer wendbaar en zuinig in gebruik en passen door standaard maat deuren. Dit merk levert alleen scootmobiels met 5 wielen en is te zien in deze showroom, als enige in Nederland. Normaal komt Quingo, na een telefonische afspraak, bij u thuis voor een proefrit. Telefoon: 0800 2020.
Technologie
De Quingo Vitess is door het Scootmobiel Platvorm in 2012 gekozen tot scootmobiel van het jaar. En in 2013 is de Quingo Toura als beste gekozen. Wat betreft stabiliteit is de Quingo een klasse apart. De 5 wielen in combinatie met de Quintell-technologie zorgen voor een optimale zithouding en stabiliteit die de beste vierwielers overtreft, aldus de heer Brekelmans.
Stuursysteem
Het zelfcentrerende stuursysteem zorgt er voor dat als je door een kuil gaat, of bij het op en neer gaan bij de stoepranden, geen problemen zal ondervinden. Bij een driewieler moet men zorgvuldiger te werk gaan vanwege de stabiliteit. Bij een Quingo is dat geen probleem. De buitenste voorwielen zorgen voor stabilisatie, terwijl het grote wiel in het midden de scootmobiel veilig laat stijgen en zakken. De aanbevolen hoek om stoep op te rijden is negentig graden, zelfs bij vijfenveertig graden blijft de Quingo overeind. Dank zij de unieke stuurinrichting ligt het zwaarste punt van de Quingo beduidend verder naar voren dan bij een traditionele vierwiel-scootmobiel.
Gewichtverdeling
Dit betekent een veilige, gebalanceerde gewichtverdeling over het gehele voertuig. De Quingo kan hellingshoeken van 12 graden aan zonder dat de veiligheid in het geding komt. Bovendien is de Quingo zeer gebruikvriendelijk. De beenruimte is royaler dan bij de andere scootmobiels. Het stuur en de zithouding is goed verstelbaar voor een comfortabele zit.
Scootmobiel les
Nu is het nog niet zo eenvoudig om aan een scootmobiel te wennen. Daarom krijgt u les in het omgaan met uw scootmobiel. Het is namelijk zo dat de gashandel moet worden losgelaten als u wilt stoppen. En dat is even wennen maar het is te leren. De meeste mensen zijn zeer positief omdat de scootmobiel er voor zorgt dat u zelfstandig naar buiten kunt. Bij twijfel kunt u er altijd een huren en dat is niet zo duur. Ervaar het!!
Service
Voor alle modellen is er een garantie. Afhankelijk van het merk en of het een tweedehandse is. Zorg er voor dat uw accu nooit helemaal leeg is. De hedendaagse accu’s kunnen dan niet meer opgeladen worden. Dit valt niet onder de garantie. Alle scootmobiels zijn in het bezit van een CE-keurmerk. Voor onderhoud en service kunt u terecht bij de Scootmobielspecialist, 6 dagen in de week, 52 weken per jaar.
Haal- en brengservice
De showroom is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.30 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Voor meer informatie: info@ scootmobielspecialist.nl of www. scootmobielspecialist.nl . Voor geïnteresseerden, die niet mobiel zijn, kunt u een afspraak maken voor een haal- en brengservice naar de Showroom of voor advies aan huis.
PechHulp
Ondanks diverse voorzorgsmaatregelen kan het voorkomen dat u met uw scootmobiel onderweg stil komt te staan. Dan is er de Scootmobiel Pechhulp, onderdeel van het Scootmobiel Platvorm. Daar moet u wel lid van worden maar de prijzen zijn redelijk. Ook via andere verzekeringen, zoals de ANWB, kunt u pechhulp afsluiten. Verder kunt u nog in de showroom terecht voor zorghulp- en rehabilitatie-middelen en trapliften. De Scootmobielspecialist is een echte specialist als het op mobiliteit aankomt.
Yvonne Arts