Pedicure Lillian Korremans

Lillian 2Misschien kent u haar al: Lillian Korremans. Van de advertentie in het Contact of persoonlijk als pedicure, maar ook als bestuurslid van de Reumavereniging Regio Eindhoven.

 

Eerste medisch pedicure
Hoe het allemaal zo gekomen is? Lillian begon ruim 32 jaar geleden aan de opleiding van pedicure. Dat vond ze zo interessant dat ze zich verder verdiepte in voetproblemen. Ze was de eerste medisch pedicure in Eindhoven. We schrijven dan eind 2007. U kunt bij haar terecht voor voetproblemen met reumatische aandoeningen, voor mensen met diabetes mellitus, voor verzorging van voeten van ouderen, voor degenen met de aandoening spastische verlammingen en overige voetverzorging. Bovendien werkt ze één dag in de maand in het inloophuis de Eik. Hier is ze vrijwilligster omdat ze mensen graag wil helpen.

 

Oncologisch voetverzorger
Sinds korte tijd is ze ook oncologisch voetverzorger. Deze opleiding heeft ze in maart 2014 succesvol afgelegd. Lillian is accreditatiepuntenplichtig. Dat betekent dat ze op de hoogte moet blijven van haar vakgebied door middel van workshops en congressen. Natuurlijk is dat geen straf voor haar. Zij is zeer betrokken bij haar werk. Ook is ze aangesloten bij diverse vakorganisaties, o.a. Pro-voet.

(Als u lijdt aan reumatische artritis worden mogelijk de kosten bij de pedicure [of een gedeelte hiervan] vergoed door de zorgverzekeraar. Dit moet u zelf verifiëren bij uw eigen zorgverzekeraar.)

 

Stagiaires
Verder begeleidt Lillian stagiaires die de pedicureopleiding volgen aan het Summa College. Deze opleiding duurt 2 jaar en daarna duurt de vervolgopleiding voor medisch pedicure nog 1 jaar. Op dit moment heeft ze een leuke stagiaire die al weer bijna afgestudeerd is. Aan haar heb ik mijn voeten toevertrouwd, terwijl Lillian aandachtig een oogje in het zeil houdt. Ondertussen vraag ik aan Lillian hoe ze bij de Reumavereniging is terechtgekomen.

 

Reumavereniging Regio Eindhoven
Heel wat jaartjes geleden was ze al eens met haar moeder bij de reumatoloog geweest. Daar trof ze een van de gastvrouwen van onze vereniging aan en na de uitleg over het nut van de vereniging werden zowel haar moeder als Lillian lid. Zo konden ze samen wat leuke dingen doen. Tijdens een reisje naar de watervallen van Coo werd Lillian aangesproken door de vorige voorzitter, Ton Reijs, die haar vroeg of ze iets wilde betekenen voor de vereniging. En zo werd ze de secretaris, en daardoor lid van het Dagelijks Bestuur, van de Reumavereniging Regio Eindhoven.

 

Bestuursfunctie
Regelmatig komt het bestuur bij elkaar om de vereniging draaiende te houden. Vanuit haar bestuursfunctie neemt Lillian ook deel aan diverse voorlichtingsbijeenkomsten van het Reumafonds en het RRC in Eindhoven. Natuurlijk hebben de activiteiten en de beweeggroepen van onze vereniging haar belangstelling. Echtgenoot Joost verzorgt de ledenadministratie en zoon Sjors maakt de reclameaffiches en de uitnodigingen.  Zo is het dus gekomen! Mijn voeten zijn ondertussen weer probleemvrij en dus kan ik weer fijn lopen. Bedankt voor de ‘nieuwe voeten’.

 

Op afspraak
Lillian Korremans heeft een bloeiende praktijk, waar vakmanschap de boventoon voert, in het Driehoeksbos op de begane grond. (Gotthardpas 16, 5624 NE Eindhoven. Telefoon: 040-2488828) Behandeling gaat op afspraak. Als Lillian uw telefoontje niet kan beantwoorden omdat ze op dat ogenblik met een behandeling bezig is, spreekt u dan gerust het antwoordapparaat in. Ook kunt u mailen naar: lillian@korremans.nl Zij belt of mailt u zo snel mogelijk terug. Wilt u nog meer weten? Kijkt u dan op: www.korremans.nl

Yvonne Arts