Fysiovisie

FysiovisieOnlangs had ik een gesprek met Joost de Vaan, bestuurslid van Fysiovisie, Vereniging van Fysiopraktijken in Zuidoost Brabant. Hij vertelt: “Fysiovisie kan veel betekenen voor reumapatiënten voor Eindhoven en omstreken. Fysiovisie is een netwerk van 30 fysiotherapiepraktijken in Zuidoost Brabant die u de zekerheid van goede zorg bieden. Samen hebben ze alle specialisaties in huis om elke fysieke klacht op de beste manier te behandelen.”

 

Bij Fysiovisie
Joost de Vaan gaat verder: “Bij Fysiovisie worden de krachten gebundeld tussen de deelnemende praktijken. Zo kan er uniformiteit in afspraken en behandelingen gerealiseerd worden. Er nemen 30 praktijken deel op 40 verschillende adressen. Fysiovisie heeft een nieuwe vorm met specialismen voor diverse aandoeningen. Ze bieden kwaliteit door expertise. Elke fysiotherapiepraktijk heeft zijn eigen specialisme.”

 

Ook zonder verwijzing
“En omdat er zoveel praktijken lid zijn, vindt u binnen Fysiovisie altijd de juiste gespecialiseerde fysio- of manueeltherapeut voor de behandeling van de meest uiteenlopende en gecompliceerde blessures en klachten. Dat betekent dat mensen worden doorverwezen door huisartsen en reumatologen voor een specifieke behandeling in een bepaalde praktijk. Tegenwoordig kunt u ook rechtstreeks, dus zonder verwijzing, naar de fysiotherapeut. Zorg dan dat u bij een kwaliteitspraktijk terecht komt.”

 

Korte lijnen
“Omdat deze fysiotherapeuten veel dezelfde klachten behandelen, hebben zij in de loop van de tijd expertise opgebouwd. Hierdoor ontstaan er effectievere behandelingen voor de patiënten. De therapeuten leren van elkaar en zo wordt de kwaliteit van elke praktijk steeds verbeterd. Verder wordt er regelmatig contact onderhouden met de reumatologen en andere specialismen en is er overleg met zorgverzekeraars.”

 

Voorlichting bewegen
“Zeker bij reuma is het belangrijk om goed te bewegen. De fysiotherapeut geeft advies over het bewegen en bekijkt samen met u wat het beste bij u past. Hij zal u stimuleren en motiveren om vooral te (blijven) bewegen. Het bewegen in een groep geeft vaak een extra stimulans. Daarbij is het belangrijk iets te kiezen wat bij je past. Fysiovisie heeft speciale beweegprogramma’s voor specifieke aandoeningen. Verder is men goed bekend met hydrotherapie. Op diverse plaatsen is het mogelijk om aan hydrotherapie-activiteiten deel te nemen.”

 

Vergoedingen
“Het hangt van uw verzekering en/of aanvullende verzekering af hoeveel u per jaar vergoed krijgt. Vaak zitten er wel wat vergoedingen in de aanvullende verzekering maar helaas niet genoeg voor chronische klachten. Vanuit diverse hoeken wordt er op dit moment weer geprobeerd om reuma als chronische indicatie op te voeren. De behandelingen fysiotherapie zijn bewezen effectief.”

 

Certificaat
Joost vertelt nog meer: “De Vereniging van Fysiovisie is HKZ-gecertificeerd. HKZ staat voor “Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector”. Dat houdt in dat de zaken perfect georganiseerd zijn en dat de cliënt altijd centraal staat en dat er continu gewerkt wordt aan het optimaliseren van het aanbod. U begrijpt dat u bij Fysiovisie de beste zorg kan verwachten. Voor informatie kunt u kijken op: www.fysiovisie.nl. Om contact op te nemen: info@fysiovisie.nl of telefoon: 06-27207590.” Met dank aan Joost de Vaan.

Yvonne Arts