Beddenspecialist Houben

Logo HoubenOp een dag had ik afgesproken met Frank Houben van Beddenspecialist Houben. Hij vertelt dat zijn grootvader in 1931 is begonnen op dit adres, tegenover het Sint Anna Ziekenhuis. Destijds nog een klooster. De winkel werd in de loop van de jaren verbouwd en in 1999 uitgebouwd tot wat het nu is, 1000 vierkante meter showroom. In 2001 heeft Frank de zaak van zijn vader overgenomen, hij is de 3e generatie Houben en werkt al meer dan 25 jaar in de zaak. We hebben te maken met een specialist.

 

Van bed tot bedtextiel
De heer Houben legt uit dat mensen hier echt voor advies komen en kunnen kiezen uit een groot assortiment A-merk producten zoals: Auping, Ledorm, Beddelicious, SLP, Swissflex en VanDijck. Hij is lid van beddenspecialist.nl en er zijn totaal 22 Slaapspecialist zaken in Nederland. De collectie is in eerste gericht op het slaapcomfort, oftewel de producten die direct bijdragen aan uw gezonde nachtrust. Hieronder vallen bedbodems, matrassen, hoofdkussens, dekbedden en het bedtextiel.

 

Slaapadvies
De verkopers geven graag een goed slaapadvies, aangepast aan de wensen en eisen van iedere consument. Met uw gezond verstand en de juiste informatie van uw slaapadviseur komt u met een persoonlijk slaapadvies zeker tot een goede keuze. Tegenwoordig kan er gebruik gemaakt worden van het Slaap ID om nog beter te bekijken wat er het beste bij u past. Het is een klein kastje in een band, met die band slaapt u 3 nachten thuis. De beddenspecialist kan het kastje uitlezen op zijn computer en een passend advies geven. Verder zijn nog van belang uw lengte, gewicht en slaapgewoonte.

 

Showroom met probeercabine
De Beddenspecialist heeft een collectie samengesteld die voor iedereen een mogelijkheid biedt om gezond en comfortabel te slapen. Er wordt gelet op kwaliteit en betrouwbaarheid van fabrikanten. De garantie, service en nazorg zijn van belang, om u de zekerheid te geven voor langere termijn op de producten te kunnen rekenen. In de showroom is een probeercabine. Gedurende 15 minuten kunt u kijken naar een informatieve film over traagschuim matrassen. En zo ervaren of het iets is voor u. Tenslotte kopen we maar zo ongeveer om de 10 jaar een nieuw bed.

 

Verschillende soorten matrassen
Zeker met heup- en overige gewrichtsklachten is het van belang dat een matras drukverlagend werkt. Er komen vaak mensen uit het ziekenhuis eens kijken wat Houben voor hen kan betekenen. Ook bij nekproblemen hoort advies bij kussens, vaak kunt u die uitproberen. Er zijn veel verschillende soorten matrassen van latex of binnenvering, met verschillende zones voor heupen en schouders, gecombineerd met diverse bedbodems. Dan is bij de afwerking van matrassen nog van belang welke afdeklagen worden gebruikt. Vooral natuurproducten zijn beter voor mensen met Reuma, zo krijgt u een comfortabel klimaat en slaapt u lekker droog. Afdeklagen in matrassen zijn vaak van latex, paardenhaar, wol, zijde en de tijk is meestal van katoen.

 

Van nachtkastjes tot linnenkasten
Uiteraard kunt u bij Houben ook terecht voor de ombouw; het ledikant met alle bijbehorende meubelstukken zoals nachtkastjes en linnenkasten. De bedden zijn in diverse uitvoeringen en maten in de showroom te zien, verstelbaar, een- en tweepersoons bedden. Tienerkamers, bijvoorbeeld met het bed boven en een werkblad onder. Maar ook hogere verpleeg- of seniorenbedden zijn er te vinden. Verder vindt u er een ruime keuze linnengoed, lakens van fijne kwaliteit en mooie prints. De slaapkamer mag er best fris en vrolijk uitzien. En de fijne katoen voelt prettig aan. Dekbedden zijn er voor alle seizoenen en in diverse soorten, zoals dons en wol.

 

Uitgerust wakker worden
Om het plaatje compleet te maken, is er een assortiment kamerjassen. Mooi af te stemmen op uw beddengoed. Handig als je plotseling in het ziekenhuis komt te liggen aan de overkant. Kortom, voor deskundig advies kunt u terecht bij de Beddenspecialist Houben. Met een bed op maat zult u merken hoe heerlijk het is om uitgerust wakker te worden. Dan heeft u meer energie om de dag te beginnen. En dat willen we toch allemaal.

 

Eigen parkeerplaats
Het was een informatieve rondleiding door deze ruime showroom. Maar voor een goed advies moet u echt zelf komen kijken. Er is een eigen parkeerplaats bij de showroom. Als u nog iets op wilt zoeken over deze zaak kunt u kijken op www.beddenspecialist.nl/houben en op Facebook. Voor een afspraak en advies belt u naar 040-2862367 of kom vrijblijvend langs tijdens de openingstijden.

Yvonne Arts