TTS De Hongarijespecialist®


tts-hongarijespecialist-logo22000 jaar geleden tijdens de Romeinse nederzetting van het land waar nu Hongarije ligt waren de warm water bronnen al ontdekt en veelvoudig door de Romeinen gebruikt. Veel achtergebleven archeologische bewijsmaterialen schrijven over de weldoening van het water o.a. in Aquincum. (Romeinse nederzetting, waarvan ruïnes aan het noordelijke gedeelte van Budapest zijn te vinden).

In Hongarije zijn er talloze plaatsen waar geneeskrachtige bronnen uit de diepte van de grond naar boven komen. Héviz (aan het westelijke gedeelte van Hongarije gelegen) heeft het grootste warm water meer van Europa, de oppervlakte van het meer is groter dan het warm water meer in IJsland. In Budapest en ook in Hajdúszoboszló zijn gerenommeerde kuuroorden te vinden. Hajdúszoboszló is bekend sinds er na succesvolle boringen al in 1927 reeds enorme hoeveelheden geneeskrachtig water naar boven kwam. Met alle trotsheid mogen wij vermelden dat Hongarije met haar bijna 100 jaar geschiedenis/kennis van geneeskrachtig water bij de Europese landen hoort waar op de hoogste niveau reumabehandelingen worden aangeboden.

 

TTS – De Hongarijespecialist® biedt kuurreizen naar Hajdúszoboszló, Budapest, Héviz en Bükfürdö aan. Onze kennis over de kuurbehandelingen bouwden wij 20 jaar lang op. Alle kuuroorden hebben wij bezocht, van de plaatselijke artsen hebben wij door vele gesprekken veel geleerd over reuma aandoeningen, over de behandelingen en ook over menselijke aspecten voor patiënten met reuma.

 

De reizen die wij aanbieden stellen wij samen met de Hongaarse partnerhotels en hun medische staf. De kuurreizen zijn gebaseerd op een verblijf van 14 overnachtingen met 20 of 30 kuurbehandelingen die met de patiënt en de plaatselijke artsen worden samengesteld. Ook zijn er mogelijkheden voor een 21 overnachtingen verblijf met de bijbehorende 40 of 45 kuurbehandelingen. Wij begrijpen dat een dag met 3 behandelingen heel veel van een menselijke lichaam kunnen eisen. Goed uitrusten na de behandelingen, een beetje verwennerij en vers gemaakte, gezonde maaltijden kunnen een positieve effect hebben voor een patiënt. Na een kuur kan de verlichting van de pijn ca. 4-6 maanden duren, daarom is het zeer aanbevolen een kuur te volgen vóór de wintermaanden.

 

Op onze site www.Hongarijespecialist.nl zijn kuurreizen en wellnessreizen samengesteld die allen zijn gebaseerd op vluchten vanuit Eindhoven. Er zijn dagelijkse verbindingen vanuit Eindhoven naar Budapest of 2 keer per week vluchten vanuit Eindhoven naar Debrecen, de stad die op 16 km afstand ligt van Hajdúszoboszló. De prijzen van een kuurreis in Hongarije zijn relatief betaalbaar. Zolang de ziekteverzekeraars de kuren vergoeden, worden onze kuurreizen door de meeste van de ziekteverzekeraars geaccepteerd.

 

Om een overzicht te geven, noemen wij hier een paar mogelijkheden:

 

Volledige informatie over alle kuurreizen in Hongarije vindt u via onze site of voor alle extra informatie over de kuurmogelijkheden kunt u ons kantoor bellen.

 

www.hongarijespecialist.nl

T.: 070 327 0998

E.: boeking@hongarijespecialist.nl

Lid: SGR

 

Szilvia Fazekas